top of page

Ik ben Thea Mommersteeg en begeleid sinds 2004 kinderen met leerproblemen en leerstoornissen. Enige tijd na mijn HBO-Jeugdwelzijnswerk heb ik de post HBO opleiding Remedial Teaching gevolgd.  Daarna heb ik mijn kennis en vaardigheden verbreed en verdiept met workshops, conferenties en masterclasses.

 

Daarnaast ben ik door mijn persoonlijke situatie altijd extra gemotiveerd geweest om kinderen te helpen. Als gezin hebben wij tussen 1995 en 2001 in Frankrijk gewoond. Hier heb ik aan de lijve ondervonden wat een verbreding van de horizon dit kan bieden, maar ook dat dit een inbreuk op de taalontwikkeling kan zijn.

 

Mijn visie

Elk kind is speciaal. Elk kind maakt zijn eigen unieke ontwikkeling door. Soms hebben kinderen tijdens die ontwikkeling een steuntje in de rug nodig, zodat ze weer verder kunnen, weer vooruit kunnen.

 

In mijn begeleiding ga ik uit van de kracht van uw kind, dat waar uw kind goed in is, ga ik inzetten om wat moeilijk is makkelijker te maken.

 

Hierbij ga ik uit van de volgende uitgangspunten:

  • Uw kind staat centraal. Dit betekent dat ik ga kijken wat uw kind nodig heeft en hoe ik de begeleiding daarop aan kan passen.

  • Goed contact met u en de leerkracht van uw kind. Uw kind komt 1 of maximaal 2 uur per week bij mij, de rest van de tijd oefent u of de leerkracht met uw kind. Dit kan alleen als we vooraf het begeleidingsplan in overleg hebben opgesteld en wij elkaar op de hoogte houden van het verloop van de begeleiding.

  • Handelingsgericht werken. Alle onderzoeken die ik doe zijn er op gericht om daarna uw kind goed te kunnen begeleiden. Dat betekent dat als ik iets onderzoek, de uitslag van dat onderzoek gevolgen heeft voor het begeleidingsplan.

bottom of page