top of page

Graag deel ik enkele ervaringen van tevreden leerlingen en ouders met u:

Roel (leerling):

 

Thea helpt mij met spelling. Ik vindt dat fijn omdat mijn spelling hierdoor heel ver vooruit ging. Hier wordt ik zekerder van en dit geeft mij ook meer plezier in lezen. En als ik aan haar andere dingen vraag bijvoorbeeld over rekenen legt ze dat ook uit. Dat is heel fijn.

Ouders Roel:

Thea helpt mijn zoon met spelling. Zijn resultaten op school zijn hierdoor verbeterd. Maar het belangrijkste is dat hij ook meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Ik merk aan hem dat hij het erg fijn vindt bij Thea ze kunnen het samen goed vinden.

Ouders Maurits:

 

“Door de uitstekende begeleiding van Thea Mommersteeg heeft mijn zoon geleerd structuur en orde te brengen in zijn planning rondom huiswerk en taken voor school. En de rustige en ontspannen sfeer tijdens de sessies hebben daar zeker aan bijgedragen.”

Ouders van Anke:

 

In groep vijf kwam mijn dochter thuis met de mededeling dat ze het domste kind van de klas was. Dat is vreselijk om als ouders te horen. Vanaf groep drie werd er al fronsend gekeken door de leerkrachten, naar de CITO scores,  bij elke rapportbespreking. Iemand van DOBA keek een keer naar de resultaten en daar bleef het bij. Er was geen reden om te denken aan dyslexie. 

Voor ons was de opmerking van onze dochter genoeg reden om op eigen kosten en buiten de school om een psychologisch en orthodidactisch  onderzoek te laten doen. De resultaten waren een behoorlijke achterstand en een ernstige dyslexie. 

Onze dochter kon toen bij Thea Mommersteeg, remedial teacher, terecht. Ze is vier jaar in haar vrije tijd (het mocht niet onder schooltijd) bij Thea geweest. En wat zijn we daar dankbaar voor. Ze heeft met  haar gewerkt aan haar achterstand dit leverde haar ook vooral weer meer zelfvertrouwen op. Ze ging lezen en niet een beetje. Ze verslond boek naar boek en ze haalde haar avi achterstand in. Thea ging met regelmaat mee naar gesprekken op school en daar ervaarden wij de steun. Thea kon op het niveau van de leerkrachten mee praten en adviezen geven waar het ons aan ouders aan inhoudelijke kennis ontbrak. Thea reikte de leerkrachten hulpmiddelen/mogelijkheden aan waar het hen aan creativiteit ontbrak en maakte zaken bespreekbaar.

Haar ijver en doorzettingsvermogen heeft haar samen met Thea ver gebracht. Waar de leerkrachten van de basisschool dachten dat vmbo-kader nog te hoog gegrepen leek blijkt ze nu zelfs nivo 4 van een mbo opleiding te kunnen. En ze heeft nog hogere ambities.

Wij zijn vooral vol lof over de begeleiding en gunnen dit elk kind in een zelfde situatie.

Sophie:

Thea ik vond het fijn dat je er was je hebt me heel erg geholpen met spelling , verder heb ik ook veel meer zelfvertrouwen gekregen in mijn spelling . Bedankt ik vond het heel fijn .

 

Ouders Sophie:

Thea heeft onze zoon op weg geholpen met het leren leren voor de proefwerkweek. Dit heeft hem, na de grote stap van basisschool naar gymnasium voortgezet onderwijs geholpen een stukje houvast te krijgen. Hij moest leren dat hij er wel wat voor moest doen en dat plannen en organiseren belangrijk is. Omdat onze zoon in een puberleeftijd zit was het fijn dat Thea niet te lief was maar juist heel eerlijk, confronterend en duidelijk. Dit heeft hem laten inzien dat je er wel zelf wat voor moet doen.

 

Thea heeft onze dochter geholpen met haar achterstand op spelling. Het was nog niet duidelijk voor school en ons als ouders of de achterstand te maken had met dyslexie of dat ze gewoon wat extra hulp nodig had. In een half jaar tijd is onze dochter twee niveau’s gegroeid in haar spelling wat ze nu ongeveer gelijk heeft getrokken met haar overige schoolresultaten. Hierdoor kan ze waarschijnlijk naar het voortgezet onderwijs van haar keus. Met name haar zelfvertrouwen en de lol in school is voor onze dochter verder gegroeid. Ze heeft elke week met Thea heel gedisciplineerd gewerkt en ook kon ze zich goed uiten bij Thea als het even allemaal een beetje lastig was. We voelde al snel dat we dit traject konden toevertrouwen aan Thea en waren daar zelf niet bij aanwezig. Thea hield ons wel goed op de hoogte door een weekverslag uit te brengen en regelmatig een evaluatie te doen samen met ouders en leerkracht. Thea bedankt!

Anoniem:

Thea, we willen je bedanken voor je inzet en betrokkenheid, bij de begeleiding van onze dochter. Dankzij jou is ze zo enorm gegroeid! En niet alleen op het gebied van spelling, maar ook qua zelfvertrouwen, openheid en plezier.

Je hebt de juiste aanpak voor haar gevonden, waardoor ze kon “groeien.” Bedankt daarvoor!

Anoniem: 

Onze ervaring met Thea is heel prettig en nog altijd heel waardevol. Eerst voor onze oudste dochter L. en later ook voor onze zoon D. Beide hadden ze op een ander vlak ondersteuning nodig. L.  een onzeker meisje met genoeg capaciteiten die ze zelf niet zag, D. die als kleuter een jaar over mocht slaan maar uiteindelijk nooit had leren, leren. 

L. werd door Thea 'bij de hand' genomen en leerde te vertrouwen op haar zelf. Niet alleen op het gebied van leren werd gewerkt maar ook een stukje zelfkennis, luisteren naar jezelf, wie ben ik? Ze is enorm gegroeid als persoon en ook al is ze nu 20 jaar, horen we nog wel eens 'regeltjes' van Thea terug.

D. had een andere aanpak nodig. Hij wist toch echt wel hoe het moest, dacht hij zelf. Hij had immers een klas overgeslagen. De 'slimheid' zat hem een beetje in de weg. Rust en stappenplannen naar een oplossing, moesten het gaan winnen van zijn impulsiviteit. Met geduld, hier en daar een grapje en consequentie, wist Thea hem inzicht te laten krijgen in zijn handelen.

Anoniem: 

Vind het leuk om je even te laten weten dat A. op school dikke complimenten krijgt voor de wijze waarop ze haar huiswerk plant en organiseert. Het harde werken van afgelopen jaar werpt z'n vruchten af. Zo fijn!

bottom of page